petak, 25. ožujka 2016.

Totalni promašaji iliti #žalibožepara #1

Pozdrav dragi moji!

Kao pravi zaljubljenik u kozmetiku, isprobavam razne proizvode i naravno da se među njima pronađu i neki za koje požalim što sam ih kupila.
 Prije nego što krenemo, htjela bih napomenuti da smo svi različiti, imamo drugačije ukuse, tip kože i preference, tako da vjerojatno među vama postoji netko kome je neki od sljedećih proizvoda HG i s užitkom ga koristite. Postovi ovakvog tipa su potpuno subjektivni.
 Također moram naglasiti da većinu ovih brendova inače koristim i volim, ali iz određenih razloga ovi proizvodi mi nisu odgovarali.
Morphe brushes paleta sjenila - ovu paleta kupila sam na beautybay-u po cijeni od 21.40 eura (oko 161 kunu). Dobijete 35 sjenila, svako od njih je 0,52 grama što je sasvim pristojno. Ovu paletu mogu staviti pod stavku "youtube made me buy it".
 Naveliko se pričalo o njenoj kvaliteti i "pristupačnoj cijeni". Kad otvorite ovu paletu doista vas oduševe divne boje, pa čak i prvi swatchevi. Ali prvim korištenjem sve to pada u vodu; boje prilikom blendanja potpuno izgube pigment i na kapcima svaka nijansa izgleda jako slično i bezlično. Sjenila se i nenormalno truse, možete to vidjeti i na swatchevima. Tekstura im je kao kod krede, što i ne čudi s obzirom da im je talk glavni sastojak.
Jedina nijansa koja me oborila s nogu je prva u posljednjem redu, tamno smeđe metalik sjenilo, nevjerovatno mekano i pigmentirano. Mislim da će te se ipak složiti sa mnom da jedno sjenilo ipak ne vrijedi 161 kunu. :D


Aussie Miracle Hair Insurance regenerator u spreju bez ispiranja - Aussie je jedan od mojih najdražih brendova u njezi kose, a njihova 3 minute miracle maska za kosu je moj HG proizvod već godinama. Zato sam jedva čekala isprobati i ovaj sprej, no nažalost nisam primjetila da radi išta mojoj kosi osim što je zamastio. Ne sjećam mu se točne cijene, mislim da je bio oko 60 kuna.

L.A. Girl Pro Concealer HD - još jedan proizvod omiljen u beauty blogosferi, svoj primjerak kupila sam na ebay-u i platila ga 2.68 američkih dolara (oko 18 kuna) u nijansi Natural. Ovaj korektor, iako odlične prekrivne moći, za mene je jednostavno bio presuh, nakupljao mi se u borice oko očiju te mu je tekstura  pregusta za okoločno područje.
 Catrice Longlasting lip pencil - ovu olovku za usne sam kupila u nijansi Sweet Nothing i to ime joj potpuno odgovara jer je doslovno nothing na usnama. :D Možda je problem u pigmentaciji mojih usana, ali čak da joj boju i oprostim, preko suhoće ne mogu prijeći. Kad sam je nanosila imala sam osjećaj da stavljam drvo na usne, ne klizi po usnama i morate upotrijebiti silu da vidite iti p od pigmenta. Srećom, nije bila skupa, koliko me pamćenje služi platila sam je oko 16kn.

Essence effect longlasting eye pencil - ovu olovku za oči kupila sam u nijasni Gold Digger jer sam mislila da bi zlatna lijepo izgledala u waterline-u, ali nažalost ona nije ni najmanje pigmentirana i ne ostavlja nikakvu boju, a na kapcima se ne može upotrijebiti jer je presuha. Kao i Catrice-ova olovka, bila je prilično povoljna, oko 20-ak kuna, no i to je puno za nešto što uopće ne funkcionira.

                                          
Jessup kistovi za šminkanje - kad sam tek dobila ove kistove bila sam s njima oduševljena; mekani su, lijepo su nanosili i kremaste i praškaste proizvode, ali nakon prvog pranja ovo su postali sasvim drugi kistovi. Prilikom pranja kistova dlačice su otpadale kao lude pa mi je umivaonik ubrzo izgledao kao tepih. :D Nekidan sam im dala drugu šansu, ali ostavljali su mi dlačice i po licu i onda sam se konačno odlučila oprostiti s njima. Moguće je da sam naišla na lošu seriju ili krivog sellera jer vidim da su ljudi jako zadovoljni s ovim kistovima. Svoje sam kupila na ebay-u po cijeni od 11 dolara (oko 75 kuna).

I to bi bilo to za ovaj post, jeste li isprobale koji od ovih proizvoda, kako su vam se svidjeli?

Do idućeg čitanja! :**


Broj komentara: 8 :

  1. L.A. korektor već dugo želim kupiti preko ebaya, možeš poslati tog sellera? Ja stalno pronalazim neke skupe ili kupnju po najmanje 3 komada. :)
    Planiram kupiti jedan za konturiranje pa vidjeti kako će tako funkcionirati. :)
    Imam kistove s ebaya ali master style (identični tim jessup) meni ni jedna dlačica nije ispala. :/ Sve ovisi do njih kako koji set naprave..
    Ovu Morphe paletu sam i sama htjela kupiti, ali sve je više negativnih recenzija o njoj.. Tak da no thank you, ali isto bi bilo "youtube made me buy it".

    OdgovoriIzbriši
  2. http://www.ebay.com/itm/1-L-A-Girl-Pro-Concealer-HD-High-Definition-Liquid-Concealer-Pick-any-Color-/161733207938?var=&hash=item25a80ce782:m:muWss5U7nwkOsApi7f9qsOg
    evo sellera, trenutno je ova moja nijansa OOS, ali imaš krcato drugih. Mislim da bi za konturiranje čak i odgovarao ;) za okolo očiju je stvarno pregust

    onda su mene zapali loši kistovi, jer inace cujem samo sve super o njima :(

    preskoci morphe slobodno, htjela sam ja i onu 35O, ali sad kad vidim šta se dobije ipak "ne hvala" ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. za morphe brushes palete sam puno toga vidjela i slusala kako su ubiti to obicne palete kineske proizvodnje kao one na ebayu samo se morphe prodao tako da masovno slao youtubericama i blogericama palete i izgradili popularnost. kad se malo vise videa pogleda o tim paletama skuzi se da youtuberice uvijek siluju par istih sjenila (koja su valjda jedina dobro pigmentirana) i skvice od odusevljenja xD

    OdgovoriIzbriši
  4. Istina, to su zapravo ista sjenila kao ona iz onih gigantskih 120 paleta s ebay-a. Točno na njih sam pomislila kad sam se malo bolje upoznala s morphe paletom.
    hahah da, posebno Jaclyn Hill :D
    al' eto, pojela bih se od znatiželje da nisam probala

    OdgovoriIzbriši
  5. Pojest ću se, meni dolazi warm paleta od Morphe-Brushes. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo smede sjenilo je stvarno divno, ako te ista tjesi :DD javi dojmove ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Za Morphe palete sam pretpostavila da nisu nešto previše vrijdne, tako su se barem činile. Inače super post, baš volim čitati takve stvarčice da znam koje proizvode ili izbjegavati ili se bolje informirati za njih :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Previše buke oko njih, a stvarno nisu kvalitetne. Mislim da ih Make up Revolution nadmašuje u svemu.
    hvala ti :))

    OdgovoriIzbriši