utorak, 15. ožujka 2016.

Trenutna rutina njege kože

Dragi moji šminkoljupci,

nakon duuugog čitanja što stranih, što domaćih beauty blogova, nakon dugogodišnje ovisnosti o kozmetic i nakon što sam se popela na glavu mužu, prijateljicama i ostalim nezaljubljenicima u kozmetiku, odlučila sam se i sama okušati u pisanju bloga i podijeliti svoju ljubav s ostalim fanaticima :D.

Za prvi post odabrala sam temu njege kože jer tako možete upoznati moj tip kože te ukoliko imate sličnih problema, pronaći neki proizvod koji bi i vama mogao odgovarati. 

Razlog zbog kojeg sam i postala kozmetički fanatik je prilično loše stanje moje kože, naime, čitav život vodim bitku s raznim psorijazama, komedogenima, cističnim aknama te iznimno masnom t-zonom.
Početkom desetog mjeseca prošle godine stvari su potpuno izmakle kontroli i čak sam razmišljala da započnem terapiju Roaccutanom. No, na savjet svoje doktorice prije tako drastičnog koraka, isprobala sam Duac kremu koja je mi je potpuno promijenila izgled kože, akne i crvenilo se skoro u potpunosti povuklo.
Uz tu kremu, već mjesecima koristim istu rutinu u njezi kože i nikad nisam bila sretnija s njenim izgledom.




 Ujutro kao hidratantnu kremu koristim Trilogy Ultra Hydrating Face Cream s kojom sam prezadovoljna, iako je poprilično gusta ne začepljuje pore i divno hrani kožu. U nju ponekad dodam i dvije, tri kapi Alverdinog ulja divlje ruže.
Šminku odstranjujem, već na sva zvona hvaljenom, Bioderminom micelarnom vodom, potom umijem lice s Avene Cleanance gelom kojeg koristim već godinama i volim što nakon njega nema onog neugodnog osjećaja zatezanja lica, a opet solidno očisti lice.

Tonik koji trenutno koristim je Byphasse tonik od ruže, u početku sam bila pomalo skeptična u vezi njega jer nisam znala što mogu očekivati od tako jeftinog tonika (mislim oko 25kn za 500ml), ali sad sam i više nego zadovoljna! Još jednom sam se uvjerila da niža cijena ne znači nužno i nižu kvalitetu. Iskreno, ja ne vidim razliku između ovog tonika i Melvitine ružine vodice. Rezultat koji dobijem na koži je skoro identičan.

Okoločna krema u trenutnoj postavi je Emu Oil Well hidratantna krema, budući da je ovo moja prva okoločna krema ne mogu je usporediti s drugim sličnim proizvodima, ali meni odgovara, hidratizira područje oko očiju i primjetila sam da mi korektor puno ljepše sjedne nakon nje.

Tri puta tjedno koristim Lush-ovu Mask of Magnaminty, koja odlično očisti pore, ostavlja lice svježim i mekanim. Često joj zamjeraju da isušuje lice ali ja osobno nisam imala tih problema.

I kao šećer na kraju, proizvod za koji mislim da je uz Duac kremu najviše utjecao na pozitivnu promjenu moje kože je Estee Lauder Advanced Night Repair Recovery serum koji sam kupila preko Ebaya, to su mini testerići, u svakoj bočici dobijete 7ml. Iako se čini malo, meni ta jedna mala bočica traje skoro 4 tjedna. Ja sam oduševljena! Stavljam ga na lice prije spavanje, ispod Duac kreme i lice mi nikad nije bilo mekše, svježije i čišće. Full size ovog proizvoda je prilično skup, pa ako ste u mogućnosti, od srca vam preporučujem da isprobate ebay testere.


Eto drage/dragi moji, došli smo do kraja ovog poduuuužeg posta :D, nemojte zamjeriti, ipak je prvi. Sve sugestije, konstruktivne kritike su i više nego dobrodošle. U kometaru ostavite ako želite detaljniju recenziju bilokojeg od ovih proizvoda.

Do idućeg čitanja :**


2 komentara :

  1. Estee Lauder ANR je odličan! Biophasse tonik nam je zajednički još osim seruma :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da i tebi serum odgovara 😉
    A tonik je odlican za tu cijenu

    OdgovoriIzbriši