petak, 22. travnja 2016.

Moji "must have" kistovi za šminkanje

Pozdrav svima!

Nedavno sam gledala neke svoje starije fotografije i neugodno sam se iznenadila s make up-om na tim slikama; obrve su bile nejednake, puder za dvije nijanse svijetliji, na kapcima sam imala samo metalik sjenila (čak i u pregibu oka), sve u svemu, teški nered. Ali najgore od svega je način na koji je sveukupna šminka nanesena, neravnomjerno i neuredno, što nije ni čudno s obzirom da sam od pribora za nanošenje šminke imala samo prste i spužvasti aplikator za sjenila (onaj koji uglavnom bacimo iz paleti sjenila :D).Otkako sam se prije par godina intezivno počela zanimati za šminkanje, moja kolekcija kistova je narasla i sad ih imam i previše, ali za ovaj post sam odlučila izdvojiti samo 6 kistova koje smatram neophodnima i koje bih preporučila svim šminko-početnicima. Nisam uključila ni kistove za konturiranje, ni kistove za detaljniju šminku na očima, ovih 6 kistova su samo osnove osnova koje bih da se mogu vratiti u prošlost poklonila curi s onih strašnih fotografija :D.


Krenut ćemo redoslijedom kojim nanosim šminku na lice:


1. Real Techniques Buffing brush - ovo je kist bez kojeg ne mogu zamisliti nanošenje pudera, izuzetno mekan, idealan za početnike jer savršeno izblenda puder na licu bez nekog pretjeranog truda. Ono što je bitno je da vam je potrebna jako mala količina proizvoda da bi dobili odlično prekrivanje. Koristim ga i s tekućim i s pjenastim puderima, s obe vrste daje izvanredne rezultate. Oprala sam ga nebrojeno puta, ni dlačica mu nije otpala, izgleda jednako kao kad sam ga i kupila. O njemu sam vam pisala i u prošlomjesečnim favoritima. Dolazi u Core kolekciji koju možete kupiti na Iherb-u, cijena cijelog seta je oko 18 dolara (cca 118 kn) što je i više nego povoljno za 4 odlična kista.



2.  Real Techniques Contour brush - iako je ovaj kist namijenjen za konturiranje, ja ga koristim za fiksiranje korektora puderom u prahu ispod očiju i za matiranje dijelova lica sklonih mašćenju. Mislim da je za početnike idealan jer je relativno malen što vam daje kontrolu nad tim koje dijelove lica želite matirati i koliko ćete proizvoda nanijeti, tako da možete izbjeći praškasti izgled i nećete izgledati kao da ste glavu gurnuli u vreću brašna. Ovaj kist također dolazi u Core kolekciji, kao i gore navedeni buffing kist.


3. Setting brush - setting četkica se inače koristi za setiranje korektora ispod očiju, ali ja je koristim za nanošenje highlighter-a na jagodice, ono što je bitno za početnike je to što je njen oblik i veličina idealna za taj posao pa nećete završiti s highlighter-om na obrazima, što se događa s većim kistovima, ali ni sa oštrom sjajnom crtom koja se dogodi s lepezastim kistovima (uglavnom kineskim verzijama s ebay-a). Ovaj kist sam kupila na ebay-u za sitne novčiće, oko 3.50 dolara (23 kune), došao je zapakiran u kutiji Real Techniques-a, ja u životu nisam vidjela bolju kopiju, pakiranje je bilo savršeno, a natpisi na kistu se drže bolje nego kod originala, pri pranju nije ispala nijedna dlačica, jednostavno nemam dovoljno riječi da ga pohvalim.



4. Zoeva 126 Luxe Cheek Finish kist -tko god je probao Zoevine kistove, zna da su vjerojatno najbolji kistovi na tržištu u tom cjenovnom rangu, neki ih čak smatraju boljima od MAC-ovih, ja osobno nisam nikad probala nijedan MAC-ov kist, ali sa Zoevom sam oduševljena. Kist 126 koristim za bronzer i rumenilo. Od mnogi makeup artist-a možete čuti da sintetički kistovi nisu dobri za rad s praškastim proizvodima jer ne kupe dobro prah, a ja mislim da su baš zato sjajni za početnike jer nećete nanijeti previše proizvoda odjednom na lice već intezitet možete graditi postepeno. Kist je kupljen u Njemačkoj, a platila sam ga 16.80 eura (oko 125 kuna).


5. Zoeva 227 Luxe Soft Definer kist - ja sam ozbiljno mislila da nikad neću naučiti dobro izblendati sjenila u pregibu oka dok nisam kupila ovaj kist i shvatila da dobar kist 99% posla odradi sam. Mekan je i nježan, što je posebno važno kod kistova za oči, ipak je to područje posebno osjetljivo. Za početnike je odličan jer vam je s ovim kistom dovoljno jedno mat sjenilo da postignete pristojan i uredan look i prejednostavan je za korištenje. Također je kupljen u Njemačkoj i plaćen je 9.50 eura (oko 70 kuna).



6. Essence precise kist za tuš za oči - Budući da koristim tekući tuš za oči, ja ovaj kistić koristim za skroz drugu namjenu, a to je definiranje i popunjavanje obrva. Ovaj kist je tako tanak i precizan da stvarno možete s lakoćom definirati obrve, od kad njega koristim obrve mi nikad nisu izgledale urednije, koristim ga s Anastasia Beverly Hills pomadom. Cijena mu je stvarno smiješna za ovako dobar kistić, oko 13 kuna.

Eto dragi moji, došli smo do kraja ovog posta. Ovo su kistovi koje smatram neophodnima za početnike, naravno da postoji još mali milijun kistova različitih namjena, ali ovi su sasvim dovoljni za početak, posebno nekome tko ne radi komplicirane make up look-ove, već mu treba osnovni set kistova za svaki dan.

Koji su vaši must-have kistovi bez kojih ne možete zamisliti svakodnevnu rutinu šminkanja?

Do idućeg čitanja! :**

Broj komentara: 11 :

  1. Kako su lepe ove Zoeva četkice. :-)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I lijepe i kvalitetne, vrijede svakog eurića :)

      Izbriši
  2. Dijelimo isto mišljenje za RT kistove. Stvarno su odlični nakon puno pranja i svakodnevnog korištenja :) aa Zoeva kistove već duže vrijeme želim probati. Valjda će uskoro biti prilika. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Dijelimo isto mišljenje za RT kistove. Stvarno su odlični nakon puno pranja i svakodnevnog korištenja :) aa Zoeva kistove već duže vrijeme želim probati. Valjda će uskoro biti prilika. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve osim buffing kista jer meni on nikako ne odgovara za tekuće podloge..umjesto njega bi ubacila flat kabuki ili spužvicu ako ćemo nju smatrati kistom :)
    ostalo sve otprilike stoji, mada bi se ja jako teško odlučila na tako mali broj kistova xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi ni meni nije bilo lako izabrati samo 6 :D. Meni buffing brush čak odgovara više od sigminog f80, finiš mi je nekako ljepši, ali baš mi je jučer stigao beauty blender pa ga baš jedva čekam probat ☺

      Izbriši
  5. Jedino nam je setting brush zajednički (samo moj nije s ebaya),a i sama ga koristim za highlight. Inače obožavam real techniques kistove! Super post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RT kistovi su stvarno najbolji omjer cijene i kvalitete, ma čak i nadmašuju cijenu 😊

      Izbriši
  6. U potpunosti se slažem sa izborom, a mali Essence kistić i ja koristim za popunjavanje obrva :)

    OdgovoriIzbriši