nedjelja, 5. lipnja 2016.

Sally Hasen Airbrush legs - recenzija

Pozdrav svima! 

Dugo vam nisam tipkala, bila sam u procesu selidbe i nisam imala previše vremena za isprobavanje i kupovinu novih kozmetičkih proizvoda. No, jedan novitet o kojem sam pisala u prošlom new in postu sam testirala. Riječ je o Sally Hansen Airbrush spreju za noge, a kako mi se svidio, pročitajte u nastavku. 


Dugo sam već imala ovaj sprej na svojoj wishlisti jer me zanimalo djeluje li doista. Naime, ovaj sprej još nazivaju i tekućim make up-om za noge i navodno bi trebao zakamuflirati sitnije nepravilnosti na nogama i dati im prirodnu, preplanulu boju. Dolazi u 6 boja, a ja sam izabrala Deep Glow, jednu od tamnijih nijasni jer je moja koža prirodno na tamnijoj strani. Pakiranje sadrži 75 ml proizvoda, a ambalaža je veličine uobičajenog dezodoransa u spreju.  Ambalaža je zlatne boje, s raspršivačem na vrhu koji funkcionira fantastično, možete veoma lako kontrolirati intezitet kojim ćete nanijeti proizvod i ravnomjero ga nanosi na kožu.

Evo što o spreju piše na samoj ambalaži: Vodootporna formula koja se ne preslikava na odjeću. Lagani make up koji ostaje svjež i prirodan čitav dan. Instantno prekriva vene, mrljice i ostale nepravilnosti. Formula sadrži ekstrakt Palamarie koji pomaže stimulirati mikrocirkulaciju pa koža izgleda mnogo čvršće. 



 Prije upotrebe bočicu treba dobro protresti i posprejati kožu s udaljenosti od otprilike 15 cm. Nakon toga treba samo pričekati jednu minuticu prije nego se odjenete. Bitno je napomenuti da ovo ne funkcionira na isti princip kao kreme ili losioni za samotamnjenje koji se postupno razvijaju na vašoj koži, ovaj sprej vam daje boju odmah, tako da bi se definitivno složila da je ovo zapravo tekući puder za tijelo. Budući da sam ja još presvijetla da boju koju sam izabrala, ne prskam sprej direktno na kožu jer me bilo strah da bi boja bila preintezivna. Zato miješam sprej s kremom za tijelo. Trenutno je to Palmersov kakao maslac za tijelo.



 Na dlan stavim prvo kremu, a zatim na na nju dodam sprej i pomiješam dok ne dobijem ravnomjerno obojenu smjesu, koja izgleda ovako: 


 
I zatim tu smjesu kružnim pokretima ravnomjerno utrljam na noge. Moram vam priznati da sam bila oduševljena rezultatom, nije savršeno prekrio apsolutno svaki nedostatak ali to nisam ni očekivala, dao mi je lijepu bojicu i dovoljno samopouzdanja da nakon duge zime odjenem haljine na gole noge što mi je mučni zadatak svakog početka ljeta. 


Istina je da je dugotrajan i da se ne preslikava na odjeću, ali ni na namještaj. :D Prvi put sam ga koristila za jednu svadbu i kad sam u sali vidjela bijele stolice došlo mi je zlo jer sam već zamislila kako ću ostaviti svoj otisak čim sjednem :D, ali srećom to se nije dogodilo iako je bio veoma topao dan, plesala sam i znojila se. Skida se veoma jednostavno, s malo tople vode i pilinga, a što je najvažnije, skida se potpuno ravnomjerno. 

Naravno da ovaj sprej možete koristiti na cijelom tijelu, a ne samo nogama. Evo kako izgleda kad se direktno nanese na ruke, ovaj put nisam koristila kremu da razblažim boju jer me baš zanimalo kakva mu je stvarna boja i moram priznati da čak nije toliko tamna koliko sam mislila da će biti. 

SASTAV:ISOBUTANE, CYCLOPENTASILOXANE, AQUA/WATER/EAU, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TALC, POLYGLYCERYL-4 OLEATE, C18-36 ACID TRIGLYCERIDE, DIPROPYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, PANTHENOL, SILICA SILYLATE, SODIUM CHLORIDE, GLUCONOLACTONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PEG-8 PROPYLENE GLYCOL COCOATE, DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PROPYLPARABEN, METHYLPARABEN, SODIUM BENZOATE, TOCOPHERYL ACETATE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) OIL, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT, PROPYLENE CARBONATE, GLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CALCIUM GLUCONATE, SILICA, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PALMARIA PALMATA EXTRACT, [May Contain/Peut Contenir/+/-:TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES ( CI 77492, CI 77491, CI 77499), MICA]. 

Meni osobno nije izazvao nikakve alergijske reakcije, a imajte na umu da ja imam iznimno osjetljivu kožu, kako lica, tako i tijela. Sve u svemu, prezadovoljna sam ovim sprejom, osvojio me jednostavnošću korištenja (tako da sam ga čak i ja vjerojatno najnespretnija osoba ikad mogla s lakoćom nanijeti), dugotrajnošću i odličnim raspršivačem tako da od mene ima čistu peticu!

Svoj primjerak kupila sam na beautyjoint-u i platila sam ga 14 dolara, dakle oko 92 kune. 

Jeste li se susreli dosad s ovim sprejom? Koja su vaša najdraža sredstva za samotamnjenje? 

Do idućeg čitanja! :**

4 komentara :

  1. Baš sam neki dan obukla haljinu, ne razmišljajući o nogama. Kad sam shvatila da su mi noge sir bilo je prekasno, bila sam usred grada. haha
    U svakom slučaju ovo je predobra stvar i nije skupa! :)
    Šteta što se ispire, ja bih da ostane zauvijek ili barem mjesec dana. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Super stvarčica, i ja bi da ostane zauvijek 😀

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas sam neki dan gledala Artdeco sprej za noge i kad sam vidjela da je 150 kuna odustala sam. Ipak vec godinama hodam okolo bijela i nije mi bed, nece mi biti ni sada :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema do prirodne preplanulosti, ali ovaj sprej je stvarno zanimljiv, a nije ni tako skup, treba ga jako malo i moze dugo trajati 😉

      Izbriši