petak, 1. travnja 2016.

FAVORITI MJESECA - ožujak 2016

Pozdrav dragi moji!

Napokon nam je stigao travanj i donio puno sunca, sve duže dane i onaj posebni miris proljeća u zraku. Prošlog mjeseca imala sam prilike isprobati puno novih proizvoda, a neki od njih našli su mjesto i u mojim favoritima mjeseca. Prije nego krenemo, moram napomenuti da među njima nema preparative jer već dugo koristim iste proizvode pa su oni iz mjesečnih prerasli u moje all-time-favorite stvarčice. O svojoj rutini njege kože pisala sam ovdje pa tu možete pročitati sve što vas zanima.






Krenimo s proizvodom koji je meni najveće iznenađenje među favoritima jer nisam očekivala da će mi se ovoliko svidjeti, a to je MAC Prep and Prime Fix plus. Ovaj sprej kojeg često netočno smještaju među fiksatore šminke služi za hidrataciju lica i osvježavanje make up-a. Kao tvrdokorni masnokožac pribojavala sam se da bi mi mogao dodatno zamastiti lice ali bila sam potpuno u krivu. Fix plus je za mene tekuće savršenstvo, koristim ga nakon što matiram lice s puderom u prahu i on sve popravi (hence naziv fix), kao da makne višak praškastih proizvoda i napravi da make up izgleda prirodnije i svježije. Nimalo ne masti kožu, nego da baš onaj lijepi dewy efekt licu. Među glavnim sastojcima su mu voda, glicerin, derivati vitamina E, ekstrakti kamilice, zelenog čaja, kofeina i krastavca, a ono što je najvažnije ne sadrži alkohol tako da je pogodan za osjetljivu kožu. Možete ga koristiti za razne svrhe; pojačavanje inteziteta sjenila, pigmenata, za "vraćanje u život" osušenih gel eyeliner-a,itd. Primjene su mu brojne i zaista je isplativ. Količinu od 100 ml platila sam 147,90 kuna.
Kad smo već kod MAC-a, rumenilo kojeg sam koristila gotovo svaki dan prošlog mjeseca bila je MAC-ova Melba. Ja inače nisam neki fan rumenila, ne koristim ih često, zapravo najčešće kao rumenilo nosim bronzer jer sam žućkastog podtona i teško nalazim rumenilo koje neće izgledati čudno na mojoj koži. ALI, Melba je čudo! Predložila mi ga je teta iz MAC-a i stvarno savršeno odgovara mom tenu. Rumenilo je nježne breskvasto-koraljne boje i ide uz apsolutno svaki make up look. Ako želite isprobati neko MAC-ovo rumenilo od srca vam preporučujem  Melbu jer s njom ne možete pogriješiti. Mislim da sam je platila oko 216 kuna.

Anastasia Beverly Hills dip brow pomade - Ovo je već malo stariji favorit i nezaobilazan proizvod za obrve u mojoj rutini šminkanja. Vjerujem da ste o njoj već puno toga čuli i pročitali pa neću ulaziti u detalje. Ova pomada je nevjerovatno dugotrajna, ne znam je li deklarirana kao vodootporna, ali znam da sam je imala na plaži i kad sam izašla iz mora i dalje sam imala obrve :D. Moja je u nijansi taupe ali idući put kupit ću je u malo toplijoj nijansi jer mi je ova mrvicu sivkasta. Svoj primjerak kupila sam na beauty bay-u za 18.70 eura (oko 140 kuna).



 Maskara koja me oborila s nogu prethodnog mjeseca je Maybelline Lash Sensational. Ima gumenu četkicu koja savršeno razdvaja trepavice, produžuje ih i intezivne je crne boje. Isprobala sam mnoge HE maskare i ova može stati uz bok njima, a neke od njih po kvaliteti i konačnom efektu i nadmašuje. Malo se preslikava ali ništa strašno, to je nešto što očekujem kod svake maskare jer imam masnije kapke. Nije vodootporna ali je poprilično dugotrajna i ne skida se lako, tako da na vaticu osim micelarne vode, stavim i par kapljica ružinog ulja i tako olakšam njeno skidanje. Mislim da sam je u DM-u platila oko 70-ak kuna, ali nedavno sam vidjela da je u Kozma na akciji bila oko 35 kuna pa brzo trknite po svoj primjerak.

Dugo vremena sam za nanošenje tekućeg pudera koristila četkice s ravnim vrhom, tzv. stippling četkice ali me u ožujku oduševila Buffing brush Real Techniques-a. Za razliku od stippling četkice kojom više "tapkate" puder po licu, s buffing četkicom ga utrljavate. Finish koji dobijete je besprijekoran, bez grubih i oštrih linija, lice izgleda kao photoshopirano. Ono što je najbolje od svega, potrebno vam je manje proizvoda za odlično prekrivanje. Dosad sam je koristila i s Estee Lauder Doublewear-om i s Catrice-ovim mousse-om, s oba funkcionira super. Četkicu ne možete kupiti zasebno, dolazi u sklopu Core collection seta u kojem dobijete 4 četkice, meni osobno su sve odlične. Set sam kupila na iHerb-u, trenutna cijena mu je 18 američkih dolara (oko 118 kuna), ali budući da sam imala kod za popust, set sam platila 70-ak kuna što je odlična cijena za čak četiri vrlo kvalitetne četkice.


Na usnama sam prošlog mjeseca skoro svaki dan nosila Essence-ovu longlasting olovku za usne u nijansi Lovely Frapuccino u kombinaciji s Pro Melt ružom od Freedom-a u nijansi D-dream. Pro meltsi su po svojoj strukturi nešto između ruža i sjajila i navodno su odlični dupe-ovi za Too Faced-ove Melted ruževe, njih nisam imala prilike isprobati pa ih ni ne mogu usporediti, ali Pro Melt ruževe obožavam, finiš je kremast, jako ugodan na usnama. Nisu dugotrajni kao tekući ruževi, ali meni to ne smeta.


Što bi mjesečni favoriti bili bez kategorije youtube made me buy it :D? A tu titulu je prošli mjesec dobio Urban Decay Heavy Metal glitter tuš za oči. Pogledala sam cca 3547 tutorial-a u kojima je Nikkietutorials koristila ovaj tuš za kreaciju predivnih, glamuroznih look-ova i zaključila da mi treba u životu, sasvim logično, svima trebaju šljokice u životu :D! Nisam zažalila, tuš je puno kvalitetniji od NYX-ovog kojeg sam jednom davno koristila i dugo traje na kapcima. Nijansa koju sam kupila je Midnight Cowboy, zlatna, naravno:D. Kupila sam ga na feelunique-u po cijeni od 18.50 eura (oko 140 kuna), trenutno je OOS, ali vjerujem da će ubrzo opet biti dostupan.
Parfem koji je obilježio ožujak za mene je  Thierry Mugler Alien , edp. Glavne note su mu bijeli amber i jasmin, ja inače obožavam sve parfeme koji sadrže jasmin. Izuzetno snažan, a opet nekako nježan, neobičan, nikad ne prolazi nezapaženo. Uvijek kad ga imam na sebi dobijem hrpu komentara kako divno mirišem. Jedan je od postojanijih parfema koje sam imala priliku isprobati. Nažalost točnu cijenu mu ne znam jer sam ga dobila na poklon.

 Lak koji sam najviše koristila prošlog mjeseca je Essence Serendipity iz njihove gel linije. Boja me je odmah privukla, hladna nijansa, između sive i lila boje. Kao i ostali lakovi iz ove linije odlično je pigmentiran i dugotrajan.



I za kraj imam dva modna favoritića. Tenisice, zlatne, šljokičaste (očito trebam smanjiti shopping za vrijeme PMS-a :D) koje nosim uz razne kombinacije i baš nekako podignu svaki outfit. Kupila sam ih u MASS-u, mislim da im je cijena bila oko 260 kuna.



Torbica koju sam najčešće nosila prošlog mjeseca je ovo malo, nepraktično, ali jako slatko čudo s Aliexpress-a. Zanemarit ćemo činjenicu da sam ključeve, mobitel, novčanik i ostali sadržaj torbe trpala po džepovima jer u ovu torbicu jedva stane sjajilo :D. Platila sam je oko 10 dolara, dakle 70-ak kuna.
To bi bilo to za ožujak dragi moji! Koji su vaši prošlomjesečni favoriti? Dijelimo li neke iste? Jeste li i vi imali potrebu kupiti nešto šljokičasto i bespotrebno? :D

Do idućeg čitanja! :**





4 komentara :

  1. super favoriti! djelim tvoje oduševljenje s maskarom. Rt core set imam i ja no više sam navikla na expert face brush s kojom nanosim pjenasti puder. za mac me strah da bi mi mogao izazvati alergijsku reakciju s obzirom da me smeta koefin osim ako je negdje pri dnu sastava gdje ga manje ima. bilo bi dobro kad bi ti slike mogle biti malo veće :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti! Moram probati taj expert face brush, cujem samo sve najbolje o njemu. Uf, mislim da bi se trebala u tom slucaju drzati dalje od macovog fix plusa, cula sam da moze izazvati alergijsku reakciju kod nekih. Moj savjet je da probas urban decay b6 sprej, radi slicno kao i fix plus a nema kofeina ;)
    Ne znam zasto su mi ovom postu slike tako male :smoto: :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Lash Sensational maskara mi je najbolja maskara ikada. Ono sta moram da ujzmem je MAC Fix Plus jer vidim da je toliko hvaljen da je to nenormalno :) <3

    OdgovoriIzbriši